Wie wij zijn

Tandheelkunde up to date is een initiatief van Frank Bergshoeff, tandarts en Paul Goedegebuure, tandtechnicus. Tandheelkunde up to date is ondergebracht bij de Stichting Dental Education te Almere en richt zich op nascholing voor mensen die werkzaam zijn in de tandheelkunde.

Dental Education stelt zich ten doel congressen en nascholingscursussen met een hoog wetenschappelijk en informatief gehalte te organiseren in een prettige omgeving. Als congresorganisator verkreeg Dental Education een goede naam met gevarieerde sociale programma’s, actuele en relevante cursusprogramma’s die gepresenteerd werden door de beste sprekers.

Nascholing is in de medische sector in Nederland en in de rest van Europa goed georganiseerd. In bijna elke tak van de gezondheidszorg kom je verplichte nascholing tegen. Dental Education maakt zich sterk voor goede afspraken die gemaakt moeten worden onder tandartsen en andere personen die in een (deel)gebied van de tandheelkunde werkzaam zijn. Alleen dan kunnen we de patiënt met z’n allen een constant blijvende kwaliteit bieden.

Per 1 februari 2007 heeft het NMT een (voor iedereen openbaar) kwaliteitsregister aangelegd, dat op hun internetsite te vinden is waar tandartsen geregistreerd staan die aan nascholing doen. De richtlijn daarbij is dat een tandarts 120 nascholingspunten in een periode van 5 jaar zou dienen te halen, elk punt staat voor één nascholingsuur. Tenminste de helft van deze nascholing moet geaccrediteerd zijn.