Programma Maastricht 2017

SPREKERS MAASTRICHT 2017

Moderator: Marijn CretonMarijn Creton

 

 

 

 

Management: Jos Burgersjosburgers6

Van patiëntenkring naar fanclub

Deel I. Nut en noodzaak van het maken van fans van patiënten

 • Een gezonde praktijk vraagt om patiënten ‘die over u roepen’
 • Waarom de ene praktijk veel vriendelijke patiënten heeft en de andere niet
 • Groei begint met het behoud van de patiënten die je hebt
 • Prijsdruk is vaak een teken van ontevredenheid
 • Hoe komt u aan waardevolle nieuwe patiënten?
 • Wat is kwaliteit in de ogen van een patiënt?
 • Meer diensten aanbieden aan bestaande patiënten

Deel II. Van patiënt naar fan: waar te beginnen?

 • De verwachtingen overtreffen begint met niet te veel beloven
 • Fans maken is geen gewoonte, hoe te beginnen?
 • Goed voorbeeld doet goed volgen, slecht voorbeeld ook
 • Wat je geeft, krijg je terug, zowel positief als negatief
 • Ben zuinig op de ambassadeurs van uw praktijk
 • Ben gek op klachten
 • Laat je beter maken!

CV Jos Burgers

Jos Burgers (1951) is professioneel spreker en auteur van bestsellers als Klanten zijn eigenlijk nét mensen!, Hondenbrokken, No Budget Marketing, Geef nooit korting!, Gek op gaten en De Wet van Snuf.

Vier van zijn boeken zijn uitgeroepen tot het bestverkochte managementboek van dat jaar. Inmiddels zijn er meer dan 200.000 boeken van hem verkocht.

Met meer dan 150 presentaties per jaar is hij een veelgevraagd spreker over onderwerpen als strategie, prijsbeleid, marketing, klantgerichtheid en communicatie.

Begin 2017 verscheen zijn nieuwste boek getiteld Eén fan per dag!, over het overtreffen van de verwachtingen van klanten, om zo van klanten fans te maken.

 

Behandelplanning: Dick BarendregtFlynth

Samenwerken Samenwerken Samenwerken:

Door het toenemen van de mogelijkheden in de tandheelkunde wordt teamwork steeds belangrijker om het maximale resultaat te bereiken. Dergelijke interdisciplinaire) samenwerking heeft wel uitdagingen niet alleen voor de patiënt maar ook voor de betrokken behandelaren. Aan de hand van individuele planningen van verschillende patiënten zal vanuit de verschillende disciplines aangegeven worden wat hun aandeel kan zijn bij uitgebreide behandelingen.

 

Esthetiek: Hans van Pelt & Marco GresnigtFoto Marco Gresnigt

1. Herstellen van vorm en functie – dr. Hans van Pelt

2. Herstellen van vorm en esthetiek – dr. Marco Gresnigt

Samenvatting:

Slijtage van de natuurlijke dentitie komt steeds vaker voor en leidt bij steeds meer patienten tot vragen over de esthetiekHans van Pelt en hoe deze hersteld kan worden. Slijtage leidt vooral tot verandering in de vorm en dat geeft weer problemen voor de functie. Deze hangen immers samen. Onder functie wordt de kauwfunctie verstaan, maar ook de vitaliteit van de pulpa wordt bedreigd en de phonetiek en de esthetiek hebben ook een functionele rol. Door slijtage van de voortanden lijken mensen ouder. Bij slijtage in de zijdelingse delen valt het gezicht meer in. Kortom, de esthetische hulpvraag moet in een bredere context worden geplaatst.

In het eerste deel zullen alle aspecten over herstel van vorm en functie uitgebreid worden belicht. Van locale slijtage met verlies van de frontgeleiding tot gegeneraliseerde slijtage met verlies van de hoektandgeleiding. Het laatste vomt ook een bedreiging voor de levensduur van nieuwe restauraties (composiet, partieel keramiek, kronen en bruggen). Duurzaam restaureren vereist een holistische functionele benadering en deze zal al seen rode draad door de lazing heenlopen.

Curriculum Vitae:

Dr. A.W.J.(Hans) van Pelt. (21-03-1954)

Studeerde Tandheelkunde aan de Rijksuniversiteit Groningen van 1972 tot 1978.

Van 1978-1985 was hij full-time verbonden aan de vakgroep Prothetische Tandheelkunde. Daarna startte hij een algemene (groeps)praktijk in 1984 en werkte daar tot 1999.

Van 1991 – 2011 was hij verbonden aan het Martiniziekenhuis in Groningen voor prothetische en restauratieve behandelingen in samenwerking met de afdeling Mond-Kaak en Aangezichtschirurgie. In 2004 heeft hij er een Afdeling Bijzondere en Restauratieve Tandheelkunde opgezet dat in 2011 is overgegaan in een CBT.

Sinds 2000 is hij weer verbonden aan het Centrum Tandheelkunde en Mondzorg van het Universitair Medisch Centrum Groningen, Sectie Orale Functie. Hij is er belast met onderwijs in “Fixed and Removable Prosthodontics”

Zijn huidige werkzaamheden verdeelt hij over het UMC Groningen en (sinds juli 2011) een verwijspraktijk voor Prothetiek, Restauratieve Tandheelkunde en Orthodontie (PRO in Rotterdam) in samenwerking met de Klinieken voor PARO (KPR) en ENDO (KER).

In december 2010 is hij door de EPA erkend als Prosthodontist en in december 2013 is hij erkend als tandarts-MFP. Hij is tevens erkend als Restauratief Tandarts (NVVRT), waarvan hij mede-oprichter en sinds 2015 erelid is.

Sinds 1986 is hij actief als docent in het PostAcademisch Onderwijs in Nederland en voor het NiVVT in België. Sinds 2012 is hij hoofdredacteur van het onafhankelijke vaktijdschrift Tandartspraktijk en in 2017 zal de ATLAS Gebitsslijtage verschijnen in samenwerking met mederedacteurs Peter Wetselaar, Cees Kreulen en Frank Lobbezoo.

Endodontologie: Michiel de CleenMichiel de Cleen

ENDODONTISCHE HOOFDBREKENS

De kanaalbehandeling is met veel succes, gemak en comfort in iedere tandartspraktijk uit te voeren. Toch worden we allemaal van tijd tot tijd geconfronteerd met soms teleurstellende en zelfs frustrerende resultaten van ons eigen werk, variërend van een niet-verdwijnende periapicale ontsteking tot aanhoudende pijn. In dit cursusonderdeel zal Michiel de Cleen laten zien dat, als u de oorzaak van deze problemen eenmaal heeft opgespoord, de endodontische herbehandeling ook in uw praktijk snel zijn vruchten af zal werpen.

09:00 – 10:30  De endodontische herbehandeling: van eenvoudig tot gecompliceerd (1)

11:00 – 12:30  De endodontische herbehandeling: van eenvoudig tot gecompliceerd (2)

Oncologie: Isaac van der WaalFoto-Van-der-Waal-200x300

Oncologie voor de tandheelkundige professie

Lezing 1. Het gaat daarin vooral over de diagnostiek, wanneer en hoe verwijzen, zin en onzin van testen op HPV, de rol van de tandarts bij het focusonderzoek bij te bestralen patiënten etc.

Lezing 2. Bespreken van enkele slijmvlies- en kaakbotafwijkingen.