Nittert Postema

Nittert PostemaNa de HBS-B werd de tandheelkundige opleiding genoten in Utrecht van 1962 tot 1969. Eind 1969 werd een praktijk gestart in Amsterdam, parttime. In deze praktijk is hij werkzaam geweest van 1969 tot 1986.Mede onder zijn leiding is die praktijk later uitgegroeid tot een tandartsengroepspraktijk. Naast de parttime praktijk was hij werkzaam aan de R.U. te Utrecht bij de afdeling Volledige Prothese, voor het studiejaar 1969-1970. Na de zomer 1970 werd de aanstelling in Utrecht geruild voor een parttime aanstelling aan de Vrije Universiteit, aan de afdeling Volledige Prothese van 1970 tot en met 1974. Vanaf 1976 was hij parttime werkzaam bij de Bijzondere Tandheelkunde georganiseerd door de ATZ klinieken te Amsterdam. Vanaf 1986 tot 1997 was hij fulltime werkzaam als Hoofd Bijzondere Tandheelkunde aan de KUN te Nijmegen binnen de vakgroep VP-MFP. Vanaf 1997 tot eind 2000 als Hoofd van het zelfstandige CBT, vanaf 2000 tot september 2008 als senior medewerker van het CBT.

Zijn bijzondere belangstelling gaat uit naar patiënten behandeling betreffende de volledige prothese, de implantologie, de gemutileerde dentitie (opbouw en afbouw) en de totale rehabilitatie. Adhesieve technieken en implantologie hebben zijn tandheelkundig handelen totaal veranderd en nog leuker gemaakt. De uitgebreide diagnostiek (de Bio, Psycho,Sociale Anamnese) en behandelplanning nemen een voorname plaats in.

Hij geeft al 42 jaar klinische cursussen volledige prothese, overkappings prothesen op natuurlijke elementen en later op implantaten. Sinds 6 jaar ook  cursussen over klinische behandeling van ernstige slijtage met adhesieve technieken. Ook geeft hij regelmatig cursussen over diagnostiek en behandelplanning van de gemutileerde dentitie.

Titel: De restauratieve behandeling van gebitsslijtage

Samenvatting
Verlies van tandweefsel als gevolg van attritie, abrasie en erosie gecombineerd lijkt in onze westerse wereld de tandheelkundige volksziekte nummer één te gaan worden. De patiëntengroep met dit probleem wordt steeds groter en is voor de algemeen practicus lastig te behandelen omdat de behandelingen vaak complex lijken en tevens tijdrovend zijn. In deze voordracht leert u door goede restauratieve diagnostiek de complexiteit van de behandeling te overzien en te relativeren. Tevens is de duidelijke step by step benadering die u leert van de docent voor velen een eye opener.