Martijn Moolenaar

MArtijn MolenaarNa zijn studie tandheelkunde aan de ACTA (Academisch Centrum Tandheelkunde Amsterdam) in 1999, heeft Martijn Moolenaar zich gespecialiseerd in de restauratieve tandheelkunde in het Dental Center te Hoofddorp. Vanaf 2005 is hij als specialist geregistreerd bij het N.V.O.I. (Nederlandse Vereniging voor Orale Implantologie). Martijn is lid van de A.A.F.P. (American Academy for Fixed Prosthodontics) en ook van een internationale interdisciplinaire studie groep die zich bezig houdt met de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van esthetische tandheelkunde en implantologie. Tevens is hij bestuurslid van de N.V.V.R.T. (Nederlandse Vereniging Voor Restauratieve Tandheelkunde).
Sinds september 2011 is Martijn Moolenaar officieel erkend als specialist in Prosthodontics door de European Prosthodontic Association (EPA). In januari 2014 heeft hij Dental Design Academy opgericht. De opleiding maakt deel uit van de nieuwe differentiatie tot restauratief tandarts, welke door de NVVRT wordt onderschreven.

Titel
Functie en Esthetiek: gaat dat samen?

Samenvatting
Communicatie met een patiënt over de mogelijkheden van behandeling zijn erg belangrijk. Zeker als het de esthetiek betreft. Door middel van fotografie en zelf filmopnames kan er tegenwoordig steeds beter met de patiënten gecommuniceerd worden over het te behalen eindresultaat en wat dat voor impact op het uiterlijk heeft. Voor ons als tandartsen heeft dat als voordeel dat we vervolgens kunnen beoordelen of zo’n verandering binnen de functiepatronen van een patiënt past. En wat daar voor nodig is om het gebit duurzaam te herstellen. Tijdens de lezing worden aan de hand van casussen behandelplanning, workflows, functie en materiaalkeus besproken.